Het nieuwe werken met Aquo-kit

3 januari 2018 Zoals aangekondigd hebben we op 2 januari 2018 een nieuwe versie van Aquo-kit geïnstalleerd. Het nieuwe werken met Aquo-kit is hiermee begonnen!

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

  • Deze nieuwe versie van Aquo-kit (versie 3.3.1.2, een hogere versie dan aangekondigd) accepteert alleen nog maar IM Metingen bestanden, CSV- of XML-formaat. Dit geldt zowel voor bestanden met meetwaarden als met meetpunten. U kunt dus geen UM Aquo bestanden meer importeren. In het stappenplan 'Van UM Aquo - IMWA naar IM Metingen' leest u hoe u uw importbestanden aanpast.
  • De kenmerken van monsters zijn opgenomen in het bestand met meetwaarden; dit kan alleen in het CSV-formaat. Er is dus geen apart bestand voor monsters meer nodig.
  • Vanaf nu kunt u de toetsing van de chemische waterkwaliteit ook uitvoeren als webservice. Hiervoor hebben we op deze website een instructie klaar staan.
  • Het overzicht met alle wijzigingen staat beschreven in het document 'MEM_versie-informatie_32'. Dit document vindt u samen met de nieuwe stappenplannen op de Aquo-kit-pagina op deze website.

We wensen u succes met het nieuwe werken in de Aquo-kit en hopen dat u het als prettig zult ervaren. We stellen het op prijs als u uw ervaringen met ons wilt delen via servicedesk@ihw.nl.