Vacature Functioneel Beheerder

18 september 2018 Het Informatiehuis Water (IHW) is een samenwerkingsverband van de waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat. Samen met de waterbeheerders komen we tot uniforme, toegankelijke en bruikbare informatie over water. Het IHW is de schakel tussen waterbeheerders en gebruikers van informatie over water. We ontsnipperen en centraliseren informatie over water, zodat alle relevante informatie op één punt is op te vragen. We coördineren de informatiestromen voor waterkwaliteit en -veiligheid, onderhouden en beheren de Aquo-standaard, en beheren en ontwikkelen applicaties om de informatie te bundelen en beschikbaar te stellen. Sinds 2011 speelt het IHW een belangrijke rol voor landelijke rapportages aan de waterbeheerders, de Tweede Kamer en de Europese Unie. Wij zijn per direct opzoek naar een:

Functioneel Beheerder

Het betreft een tijdelijke detachering van een jaar met optie tot verlenging vanuit jouw huidige overheidsinstantie. 
(23-36 uur per week, standplaats Amersfoort)

De functioneel beheerder is lid van het team Informatiebeheer van het Informatiehuis Water. Dagelijks maken vele klanten gebruik van de Informatiesystemen die jij beheert. Een verantwoordelijkheid die niet voor iedereen is weggelegd! In deze functie ben je verantwoordelijk voor:

 • het ondersteunen van de gebruikers van de informatiesystemen. Belangrijke onderdelen hierbij zijn de communicatie met de eindgebruiker (gebruikershandleidingen schrijven, FAQ’s schrijven, workshops en gebruikersoverleggen organiseren) en het afhandelen van calls (incidenten en wenswijzigingen).
 • het analyseren van problemen, deze uitwerken, testen en oplossingen implementeren. Hierin werk je samen met collega’s, marktpartijen en gebruikers.
 • het beheren van de informatie in de systemen. Je bewaakt en controleert de gegevens, maakt rapportages en voert wijzigingen door.

In deze rol lever je een belangrijke bijdrage aan het verder professionaliseren van het functioneel beheer tot een stevige en stabiele factor in onze organisatie.  

Naar wie zijn wij op zoek? 
Je werkt op dit moment bij een waterschap, Rijkswaterstaat, gemeente of provincie en wilt graag je horizon verbreden. Je bent een ervaren functioneel beheerder die graag op tactisch niveau meedenkt, maar zelf ook de handen uit de mouwen steekt: een denker die doet! Je ziet kansen en mogelijkheden, en weet ze zelfstandig op te pakken. Ook signaleer je verbeterpunten en denk je mee aan structurele oplossingen. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, en spreekt zowel de taal van de gebruikers als die van de leveranciers. Verder beschik je over:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare kennis van BiSL;
 • Ervaring met databases en SQL;
 • Ervaring in een gelijksoortige functie.

Wat bieden wij? 
Werken binnen het IHW is uitdagend; elke dag weer. Je werkt aan grote projecten, in een steeds veranderende omgeving. We kennen een informele en enthousiaste werksfeer, waar een gedreven team dagelijks werkt aan een heldere, gezamenlijke opdracht in een complex veld. Verder bieden wij:

 • Op basis van inleen vanuit jouw huidige overheidsorganisatie word je ingezet voor minimaal een jaar met een optie voor verlenging;
 • Zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak faciliteren we jouw ontwikkeling;
 • De mogelijkheid bestaat om vanuit je eigen organisatie een deel van de werkzaamheden uit te voeren;
 • De functie is ingedeeld in een schaal 9, afhankelijk van jouw ervaring.

Bij het IHW geloven we dat je je ontwikkelt door samen te werken en van elkaar te leren. Successen vieren we, want bij het IHW worden we blij van goed afgeronde projecten. Trouwens, onze waterbeheerders ook!

Ben je enthousiast?
Reageer dan op deze vacature door je motivatie met een link naar je LinkedIn profiel (of je CV) te mailen naar vacatures@ihw.nl onder vermelding van IHW0115. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Hinne Reitsma via h.Reitsma@ihw.nl / 06-53852809 of voor de procedure met Rachel de Jong, capaciteitsmanager via 06 38 05 72 34.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.